2019-08-21 08:43:26• hírek • közlemény

Nemes ügy mellé áll 2019-ben a Partium régióünnepe

Aligha lehet attól megrendítőbb hírt elképzelni, mint amikor egy mindössze 10 éves kisfiúról kiderül, súlyos betegséggel küzd, és mielőbb életmentő, s épp ezért igencsak költséges kezelésre van szüksége. Hogy a kis Barna Tamás terápiáját támogassák, a Partiumi Magyar Napok szervezőcsapata úgy döntött, kihasználják a régióünnep adta lehetőséget és adománygyűjtést rendeznek a kisfiú javára.

Ha barátait, osztálytársait kérdezzük, milyen fiú is valójában Tomi, mindannyian egybehangzóan állítják, egy vidám természetű gyerekről van szó, aki nem csak az osztály mókamestereként lopta be magát a többiek szívébe, hanem kiváló tanulmányi eredményeivel és futballtehetségével is elismerést vívott ki magának. Épp ezért volt megdöbbentő mindenki számára, amikor kiderült, hogy Tamás, kinek arcán mindig huncut mosoly bujkált, egy budapesti kiránduláson rosszul lett. 



Az ennek okán végzett kórházi vizsgálatok során megszületett a rettegett diagnózis: a kisfiú akut limfoid leukémiában szenved. A betegség közel két évnyi, rendszeres kezelést igényel, mely a határ túloldalán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában jelenleg is zajlik. A terápia teljes időtartamára legalább az egyik szülőnek a magyarországi városba kell költöznie, és ez értelemszerűen tovább emeli az ott töltött hónapok anyagi szükségleteit.


A harmadikos kisdiák betegségének híre villámként terjedt a helyi közösségben, megannyi embert ösztönözve segítségre. Nem csak osztálytársai, de a szülők munkatársai is gyűjtést szerveztek a kezelés támogatására, de mivel már a korábbi években nem egyszer bebizonyosodott, hogy a helyi közösség hegyeket megmozgató erővel, egy emberként tud kiállni egy-egy nemes cél érdekében, ezért a PMN szervezői úgy döntöttek, a partiumi régióünnepet is e karitatív cél szolgálatába állítják. 



A Kossuth-kertben megrendezésre kerülő főzőversenyekre jelentkező csapatok által befizetett nevezési díjakat, illetve az ezen felül érkező adományokat a betegségét hősiesen viselő Tomi gyógykezelésére ajánlják fel a szervezők. Ugyanakkor a Kossuth-kert több pontján is adománygyűjtő dobozokat fognak kihelyezni, hogy azok is segíthessenek, akik nem lelkes szakácsként, hanem a nézőközönség tagjaként vesznek részt majd a fesztiválon. Két program között  bátran tegyünk tehát egy sétát az urnákig, és lehetőségeinkhez mérten támogassuk Tamás kezelését, hogy a következő PMN-en már ő is velünk ünnepelhessen.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: